Сьогодні у Рівному презентували Перший добровольчий мобільний шпиталь (ПДМШ) ім. Пирогова

Зустрічі з медиками відбулись у Рівненській міській та в обласній клінічній лікарнях

11.09.2017 16:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Фахівців всіх рівнів запросили поїхати на Донеччину та Луганщину, де постійно виникає потреба в медичних працівниках.

«Це відбувається на добровільних засадах, людину не мобілізовуватимуть. Щоб стати добровольцем потрібно заповнити анкету, котра потрапляє в базу даних. Ми щомісяця отримуємо запит із управління охорони здоров’я Донецької та Луганської ОДА, де зазначено про конкретну потребу фахівців. І тоді починаємо конкретно працювати з людиною, яка подала анкету», - розповів співзасновник та керівник ПДМШ ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.

null
Фото прес-служба РОДА

20% медиків потрапляє безпосередньо у військові частини, решта – на бази прифронтових, цивільних лікарень, які надають допомогу як мирному населенню, так і нашим воїнам.

null
Фото прес-служба РОДА

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Василя Височанського, така поїздка має бути документально оформлена і триває 30 календарних днів. Тому профільне управління буде всіляко сприяти у відрядженні тих людей, які виявили бажання надати медичну допомогу для наших бійців та населенню Донеччини і Луганщини.

Нагадаємо, перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова є  волонтерським проектом, в рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону проведення АТО. Вони мають право на отримання статусу учасника війни. Серед більше 350 медиків-добровольців ПДМШ імені Пирогова вже є п’ятеро з Рівненщини.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews