Радивилівська ОТГ успішно проводить реорганізацію комунальних закладів

11.09.2017 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Консультанти Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID) Рівненського РВ АМУ побували з робочим візитом у Радивилівській ОТГ, де зустрілися з міським головою, секретарем ради та заступником. Ціллю зустрічі було визначити проблемні питання у роботі громади. Нині гострою проблемою залишається фінансування районної лікарні. Не визначений також і механізм передачі майна лікарні у власність громади.

null
Фото Проекту Пульс

«Цілу районну лікарню бюджет громади не потягне. Та й така велика кількість приміщень та персоналу не потрібна. Тому, разом з іншими громадами Радивилівського району погодилися передавати на вторинний рівень медицини 70 % коштів медичної субвенції», – запевнив голова громади Микола Карапетян.

null
Фото Проекту Пульс

Спільно обговорили й інші питання: у галузі культури, освіти, земельних ресурсів, проектного менеджменту, фінансів та формування бюджету. Керівництво громади розповіло, як вдалося вирішити питання з працівниками бібліотек, яких на момент передачі майна було понад два десятки. Провели реорганізацію та утворили одну централізовану публічну бібліотеку, а дев’ять працівників довелося скоротити.

null
Фото Проекту Пульс

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла, які зміни чекають нас у бюджеті громад вже наступного року.

null
Фото Проекту Пульс

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews