У Зарічненському районі пояснювали, радили, сперечалися. Все про те, як створити громаду

14.09.2017 19:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У віддаленому Зарічненському районі Рівненської області консультанти, які працюють в рамках реалізації Проекту ПУЛЬС РРВ АМУ провели «Інформаційний пункт децентралізації» для громади району, депутатів, активістів та сільських голів. У Зарічненському районі вже є одна ОТГ – Локницька. Виявили люди бажання утворити ще одну громаду – Морочненську. Проте Зарічненська громада ще й досі з об’єднанням вагається. 

null
 Фото Проекту ПУЛЬС

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про обрахування спроможності громади, адже це чи не головний показник, який варто враховувати при об’єднанні. Варто вже нині порахувати видатки, надходження, вивчити перелік підприємств, які працюють на території потенційної громади, адже вони є головними платниками податків.

null
Василь Курилас і Людмила Кушнер. Фото Проекту ПУЛЬС

Консультант з правових питань Василь Курилас розповів присутнім про перспективи, які відкриваються перед громадою після об’єднання, на що варто звернути увагу при об’єднанні, та як правильно провести усі ці процедури, дав чіткі відповіді на проблемні питання.

null
 Фото Проекту ПУЛЬС

Після дискусії консультанти порадили не затягувати процес, а зустрітися з представниками суміжних сільських рад та створити стратегічний план розвитку громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews