Вараш: ліквідатору аварії на ЧАЕС оформили пільгову пенсію

15.09.2017 22:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненській ОДА розглянули справу ліквідатора І категорії з Вараша. Чоловік звернувся із заявою щодо видачі довідки про заробітну плату, одержану під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у1986–1990 роках.

Складність ситуації полягала в тому, що таку довідку може надати лише обласна комісія, адже підприємство, яке направляло його на роботу в зону відчуження, ліквідовано без правонаступника.

Як розповів голова комісії, заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, опрацьовані в архівах документи дозволили підтвердити заробітну плату за період роботи ліквідатора в зоні відчуження, тому комісія одноголосно проголосувала про видачу довідки. Документ дасть можливість перерахувати пенсію та мати суттєву доплату.

Нагадаємо, питання щодо видачі довідок про заробітну плату за роботу в зоні відчуження в 1986–1990 роках у разі, коли підприємство ліквідовано без правонаступника, розглядається обласною комісією. Для цього заявник повинен звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews