Рівнян закликають долучитися до акції «Озвучимо книжки для незрячих»

19.09.2017 21:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Підтримати Всеукраїнську акцію «Озвучимо книжки для незрячих» закликала рівнян директорка «Видавництва Анетти Антоненко» Анетта Антоненко.

Жінка просить приєднатися до акції всі рівненські телеканали, радіостанції, творчі колективи та простих рівнян.  Тобто усіх, хто хоче стати «голосом» улюбленої книжки.

«Видавництво Анетты Антоненко» безкоштовно передає авторські права організаціям і фізичним особам, що допомагають озвучити книжки для людей із вадами зору. Разом ми створюємо аудіоверсії творів найвідоміших сучасних вітчизняних і зарубіжних авторів та віддаємо озвученні видання у подарунок 68 спецбібліотекам для сліпих, що діють в Україні.

Звертаємо вашу увагу, що видавництво не має фінансового інтересу щодо реалізації проекту. Ідея акції виникла під час передачі роману відомого французького письменника Дідьє ван Ковеларта «Жуль» (про собаку-поводиря і його незрячу хазяйку) до Центральної бібліотеки для сліпих – фонд майже не поповнюється через відсутність фінансування. 

До акції вже приєдналися телекомпанії і радіостанції, творчі колективи й містяни з Київа, Сєвєродонецька, Вінниці, Луцька, Чернігова. Завдяки підтримці партнерів-волонтерів озвучено 6 книжок відомих авторів. Ще дві продовжують озвучувати. Впродовж 2017 року до участі у акції планується залучити усі 24 регіони України.

Серед письменників, що мають зазвучати у аудіокнижках: Любко Дереш, Остап Дроздов, Євгения Кононенко, Исабель Альєнде, Эрік-Эммануель Шмітт, Кларисе Ліспектор, Ясміна Реза та інші.

На сайті видавництва https://anetta-publishers.com/ можна обрати будь-яку книжку і ми одразу надішлемо її для озвучування.

Читання – це одна з небагатьох радощів життя, яку ми з вами можемо зробити доступніше для незрячих українців.

За матеріалами http://ritm.tv

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews