Книгу про дубнівську синагогу видали в Ізраїлі

21.09.2017 09:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Ізраїлі вийшла нова книга про Волинь авторства відомих істориків та дослідників Володимира Левіна та Сергія Кравцова. Науковці присвятили своє дослідження «Синагоги України» саме волинським синагогам, в тому числі й дубнівській.

Автори розповідають про 39 існуючих та 302 втрачених синагог, розташованих у 23 містах та селищах історичного регіону Волині на північному заході України.

Один із розділів книги спеціально присвячений дев’ятьом населеним пунктам Великої Волині, а саме: Луцьку, Берестечку, Червноармійську, Дубну, Городниці, Ізяславу, Клевані, Ковелю та Кременцю. 

Видання містить рідкісні ілюстрації та фотознімки волинських синагог. Книга складається з 848 сторінок тексту та 1220 фотографій, креслень і карт. Щоправда, видання побачило світ поки що лише в англомовному варіанті. Спонсорами публікації стали Center For Jewish Art та Zalman Shazar Center.

Між тим, більшість учених, які досліджують феномен синагог, вважають, що кожна синагога - це різноманітні експерименти з архітектурними формами, тому, на думку дослідників, не існує одного стилю синагог.

За матеріалами http://ritm.tv

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews