Треба якомога швидше прибирати владу, яка загнала Україну в боргову яму, – Юлія Тимошенко

22.09.2017 20:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає небезпечним для економіки збільшення державного та гарантованого боргу України, який вже досягнув майже рівня ВВП, хоча має бути не більше 60%.

Про це політик наголосила в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Декілька днів на телебаченні йдуть переможні реляції президента України про те, що він запозичив ще 3 млрд дол. США під 7,35% річних. Те, що зараз демонструється як перемога, – це глибинна поразка нашої держави, це таке приниження і така руйнація нашого майбутнього, що мені просто боляче на це дивитися», – пояснила Тимошенко.

Вона впевнена, що історія із залученням кредитів під великі відсотки має корупційну складову, адже в світі «кредити беруться під 1,5-2%».

«На сьогодні борг України – державний та гарантований – сягнув вже майже розміру ВВП. І вони продовжують позичати, щоб потім переводити на свої офшорні рахунки. Хочу поіменно бачити тих, хто ініціював отримання такого кредиту і хто такі відсотки прийняв. І як тепер нашій державі з цим жити?» – заявила екс-прем’єр-міністр і додала, що у 2018 році на виплату державного боргу та його обслуговування потрібно майже 306 млрд грн.

Парламентар висловила своє обурення тим, що ця сума значно більша за доходи Пенсійного фонду, які заплановані на рівні 221 млрд грн, а також видатками на освіту, які пропонується встановити лише на рівні 209 млрд грн та видатками на оборону воюючої країни, які можуть становити 82 млрд грн.

Політик констатувала: «Ви розумієте, що ця влада втягнула наших дітей та онуків у боргову яму, через яку нам важко буде підняти фінанси та економіку нашої держави? Такої катастрофи, як заподіяли ці керманичі, в Україні ніколи не було! Для того, щоб нашим поколінням розгребти усі ці борги, треба буде дуже сильно працювати. Економіка гине та згортається як «шагренева шкіра».

Тимошенко звернула увагу на заяву президента про те, що «в нас кризові часи позаду і економіка вже піднімається».

«Кому потрібен цей обман? Візьміть суму ВВП на 2018 рік у доларах і порівняйте з ВВП у доларах на початок 2014 року, коли ця влада прийшла. ВВП менший майже на 70%», – зауважила лідер «Батьківщини».

А втім, народний депутат запевнила, що професійна влада може дуже швидко виправити ситуацію в економіці та наповнити бюджет грошима.

Лише ухвалення та набуття чинності двох антиофшорних законів, розроблених «Батьківщиною», дозволить, за словами лідера фракції, додатково залучити до бюджету у перший рік  дії законів 67 млрд грн, що дасть можливість «і частково борг погасити, і не робити більше дефіцитні бюджети».

Екс-прем’єр-міністр також назвала три першочергові кроки, які має зробити нова влада: «Припинити позичати, заборонити кореспонденцію з офшорами, взяти під жорсткий контроль митницю».

«Ми безмежно заможні і нам не треба мати борги, які дорівнюють ВВП, як ця влада зробила… Вихід є: за два-три роки можна країну твердо поставити на ноги. Але для цього треба партію крадіїв і корупціонерів відправити в черговий Ростов-на-Дону. І чим швидше – тим краще!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Як вже наголошувала лідер «Батьківщини», шляхом до миру в Україні є припинення роботи тієї влади, яка бачить війну як свій заробіток, як прикриття від народу для скоєння злочинних дій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews