У Рівному відкрилася виставка малюнків дітей, які побачили війну

26.09.2017 19:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Сьогодні, 26 вересня, у Рівному в приміщенні Рівненського міського будинку культури (вул. Соборна, 3-д) відкрилася Міжнародна виставка дитячих малюнків «МІЙ КРАЙ – МІЙ ДІМ».

Організатором проведення заходу стала Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я».

Ідея виставки народилася в Словенії. Малюнки наших дітей побачили словенці і зрозуміли, що малюнки дітей які бачили війну значно відрізняються від малюнків інших дітей. Цю виставку побачила вже вся Україна, - зазначив організатор Генадій Нікіша.

null
Фото з мережі Інтернет

Виставка вже відбулася в Ужгороді, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Добропіллі, Покровську, Павлограді, Одесі, Києві, Житомирі, Чернігові та Старобільську.

У кожному місті експозиція поповнюється новими малюнками як дітей переселенців так і місцевих жителів.

 - Дуже шкода, що маленькі діти вже знають, що таке війна. Всі ці малюнки насправді є дуже простими, але в них стільки емоцій, стільки ними сказано, що передати все словами дуже важко, - прокоментувала співорганізатор Лілія Майорова.

null
Фото з мережі Інтернет

Після Рівного картини маленьких художників вирушать до Луцька, Івано-Франківська, Львова. Після завершення своєї подорожі нашою країною виставку картин чекає Словаччина (місто Прешов), Угорщина, Данія, Норвегія та Польща.

Виставку в нашому місті можна буде побачити ще завтра, 27 вересня, з 11.00 до 16.00


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews