Навчання вартістю 1 мільйон гривень

29.09.2017 09:05   Джерело: ТВІ
Опубліковано : Марта Білик

25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 2145-VІІІ «Про освіту», прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року. На модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, Уряд заклав 1 млрд. грн. у бюджет. Про це повідомив телеканал ТВІ з посиланням на прес-службу Кабміну.

«З наступного року всі перші класи будуть навчатись за новим стандартом. Ми передбачили на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1 млрд. грн. у бюджеті. Місцеві органи також матимуть долучитися до створення умов», – зазначила Мінстір освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона додала, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: від знаннєвої школи до школи компетентностей 21 століття. Вказано, що пілотування Нової української школи передбачає, що у перших класах, які входять у проект, створено середовище і використовуються методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а тому, що кожна людина має власну гідність. Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТВІ