Авіасполучення Рівне – Рівне-Варміно-Мазури – не міф, а реальність

На Рівненщині з офіційним візитом побував Маршалек Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін

30.09.2017 09:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Під час зустрічі з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком та першим заступником голови облради Олександром Корнійчуком сторони обговорили напрямки розширення співпраці – починаючи від сільського господарства, завершуючи питанням регіонального авіасполучення Рівне-Варміно-Мазури. Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

«Співпраця між нашими регіонами триває більше 20 років, але за останні роки вона стала особливо дієвою. Ініціатива розвитку туристичних інформаційних центрів, представлена в Польщі, за короткий термін втілена на Рівненщині. В області вже відкрито третій такий інформаційний офіс», – зазначив під час зустрічі Олексій Муляренко.

null
Фото прес-служба РОДА

Маршалек відзначив, що співпраця з Рівненщиною є автентичною у багатьох галузях – соціальній, медичній, туристичній, культурній. І важливо те, що обмін кращими практиками взаємний і регіони мають спільне мислення на тему майбутнього. 

Так, у 2016 році вдалося відновити двосторонню співпрацю між дитячими лікарнями області та воєводства. Завдяки навчанню, яке пройшли рівненські медики в Ольштині, та придбаному новому обладнанню у лютому цього року були проведені перші спільні малоінвазивні лапароскопічні операції для дітей Рівненщини.

null
Фото прес-служба РОДА

Декілька тижнів тому досвід розвитку місцевого самоврядування Польщі переймали депутати обласної ради, а вже на початку листопада фахівці у сфері охорони навколишнього середовища пройдуть стажування у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Ці приклади свідчать, що регіони мають великі перспективи та потужний потенціал для поглиблення двосторонніх відносин.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews