У Дубенського замку ювілей – пів тисячоліття і чверть століття

Дубенському замку виповнилося 525 років від першої писемної згадки про нього

30.09.2017 14:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Привітати з цією датою до заповідника прибули офіційні делегації з Польщі та Литви, волонтер корпусу миру із США Гоффрей Дерон Глен, краєзнавці та музейники. З нагоди ювілею замок відвідав і голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

null
Фото прес-служба РОДА

«Це – найпопулярніший туристичний об’єкт. Адже тут надають перевагу чомусь неординарному – екстремальним експозиціям, костюмованим та інтерактивним екскурсіям. Завдяки цьому з року в рік область приймає все більше гостей», - зазначив Олексій Муляренко.

null
Фото прес-служба РОДА

Гості побували на міжнародній науковій конференції, присвяченій річниці згадки про замок та 100-річчю від дня народження видатного краєзнавця, етнографа, просвітянина і громадського діяча Дубна Ігоря Лозов’юка. На ній вчені обмінялися досвідом щодо популяризації об’єктів культурної та історичної спадщини, розвитку наукового, туристично-відпочинкового потенціалу на базі Дубенського замку.

null
Фото прес-служба РОДА

Під час конференції відбулося також погашення ювілейної марки до 100-річчя від дня народження Ігоря Лозов’юка, перший примірник якої передали його сину.

Окрім того, для гостей Дубенського замку провели екскурсію у заповіднику, під час якої відкрили оглядовий майданчик в Палаці Любомирських. А також насолодилися грою японського паніста Хіроші Куротакі.

null
Фото прес-служба РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews