Із земельним конфліктом на Дубенщині розбирається антирейдерський штаб

01.10.2017 20:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

популярне


Засідання антирейдерського аграрного штабу відбулося в Рівненській ОДА під орудою голови Олексія Муляренка. Під час роботи розглядали звернення жителів двох сіл – Миньківці та Сапанівчик, що у Дубенському районі. Паї мешканців цих населених пунктів розташовані на полях, які впродовж десяти років обробляє СВК «Нива». Підприємство справно виплачує орендну плату.

Проте на початку року на території сіл Миньківці та Сапанівчик кращі умови оренди землі запропонувало ТОВ "Юагрія". І деякі селяни почали переоформляти договори. Процес затягнувся до посівної. У результаті цього польові масиви були розірвані на ділянки у шаховому порядку. Про це повідомляє Сфера ТВ, опираючись на повідомлення прес-служби Рівненської ОДА.

Тому владі довелося втрутитися у вирішення ситуації. В результаті підприємства усно домовилися про те, що орендну плату виплатять після збору врожаю.

Олексій Муляренко доручив головам РДА вчасно реагувати та інформувати антирейдерський штаб про аграрні конфлікти задля їх оперативного вирішення. За словами керівника області, це вже чотири звернення, яке розглядає та тримає на контролі штаб. За усіма справами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews