«УПА: історія нескорених» – виставка під такою назвою відкриється завтра, 3 жовтня у Рівненському краєзнавчому музеї

02.10.2017 13:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В експозиції – історія створення Української повстанської армії та її боротьба за Незалежність України. На виставці представлено близько півтисячі оригінальних фото. Також експонуватимуться документи Організації Українських Націоналістів та УПА з Державного архіву Рівненської області. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Відвідувачі побачать такі раритети, як фотографії групи вояків УПА з захопленим німецьким літаком та повстанців в підземній криївці (бункері) на Хмельниччині, в 1950 році. Тема криївок детально досліджена в окремій частині виставки, включно з планами підземних «багатокімнатних квартир» та детальними інструкціями щоденного режиму життя під землею. Також будуть представлені цікаві артефакти з повстанського бідона, які були знайдені кілька років тому.

Виставка складається з 32-х двометрових повноколірних банерів,кожен із яких представляє окремий розділ з історії УПА, а також з вітрин, у яких експонуватимуться оригінальні документи загонів УПА, кримінальні справи на учасників УПА, пропагандистські видання українського визвольного руху.

Відкриття виставки – о 15.00.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews