Рівненські правоохоронці завадили іноземцю вивезти за кордон боєприпаси (Фото)

03.10.2017 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У Рівненській області слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно іноземця, який намагався контрабандою вивезти до Європи товари військового призначення.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали іноземця у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» у березні 2017 року. Зловмисник планував вивезти 19 піротехнічних патронів «ПК-16М», приховавши їх у паливному баку свого автомобіля.

Експертиза підтвердила, що вилучені патрони є товарами військового призначення, мають російське походження та використовуються на літаках МиГ-29, Су-27, Су-24М, СУ-24МР.

null
Фото: УСБУ в Рівненській області

Зловмисник під час затримання чинив фізичний опір правоохоронцям та намагався підпалити бензобак автомобіля.

Слідчі УСБУ в Рівненській області склали та скерували до суду обвинувальний акт стосовно іноземця у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 333 (порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) та ст. 348 (замах на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

 За матеріалами прес-групи УСБУ в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews