Виставка, присвячена 75-й річниці УПА, відкрилася 3 жовтня у Рівненському краєзнавчому музеї

04.10.2017 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

«Українська Повстанська Армія. Шляхи нескорених» – таку назву має ця виставка. Документальні фотографії, унікальні документи, речі, що були знайдені в криївках, книги – це прямі свідки героїчної боротьби українських повстанців проти окупаційних режимів в Україні.

Виставка створена спільно науковцями Рівненського краєзнавчого музею і працівниками Державного архіву у Рівненській області.

null
 Фото Галини Данильчук

Як відомо, в жовтні 1942 р. на Поліссі постали перші збройні відділи, що дали початок Українській Повстанчій Армії. Історики зафіксували день створення УПА – 14-го жовтня 1942 року.

null
 Фото Галини Данильчук

УПА вписала славні сторінки історії Рівненщини. Тисячі наших краян стали до лав цього збройного формування і з вірою в незалежну Україну гинули в боях, а значна частина зазнала страждань у сибірських сталінських таборах.

null
Заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський. Фото Галтни Данильчук

Чимало вже зроблено істориками і краєзнавцями за 25 років незалежної України для того, щоб пізнати минулу історію та ще багато таємниць зберігають архіви, людська пам’ять та ліси нашого краю. То ж і старий бідон, який був сейфом для збереження документів повстанців – це віднайдена пам'ять.

null
 Фото Галини Данильчук

Знати, щоб не забувати – такий основний меседж рівненських істориків, які досліджують історію УПА. Серед тих, хто вже багато років йде крок за кроком  шляхами нескорених – завідуючий відділом Рівненського краєзнавчого музею «Інститут дослідів Волині» Ігор Марчук, який і є керівником авторської групи, що створила виставку.

null
Ігор Марчук. Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews