На Рівненщині припинено нелегальний видобуток бурштину

04.10.2017 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Нелегальний видобуток бурштину в заповіднику у Володимирецькому районі припинено, - повідомляє голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, про це сьогодні йшлося на нараді за участю правоохоронців, екологів, лісників та керівництва Рівненського природного заповідника.

Наразі можна констатувати той факт, що на виконання мого доручення на території заповідника вже ліквідовано 500 метрів незаконно виритих старателями канав. А це в свою чергу унеможливлює подальшу роботу з видобутку бурштину.

Також екологічна інспекція вже встановила заподіяну шкоду державі внаслідок цих несанкціонованих дій в межах 4 мільйона 238 тисяч гривень та розпочала комплексну перевірку цього заповідника. За фактами нелегального видобутку, пошкодження земель заповідника та супротиву працівникам поліції реалізується ряд кримінальних проваджень.

Наголошую на тому, що незважаючи на гарний результат нарада носить проміжний характер і ми маємо рухатися далі в напрямку ліквідації виритих канав, які забезпечують подачу води для видобутку бурштину. Завдання лісовій охороні та поліції унеможливити створення нових канав.

За результатами перевірок та кримінальних проваджень винні будуть притягнуті до відповідальності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews