У Здолбунові орудував хакер

04.10.2017 19:35   Джерело: Національна поліція. Рівненська область
Опубліковано : Марта Білик

Слідчі Поліського управління кіберполіції повідомили про підозру 20-річному здолбунівчанину у несанкціонованому втручанні в роботу платіжної системи місцевого підприємця та крадіжці.

Молодик власноруч написав програму, яка підбирає ідентифікаційні дані, а саме логін і пароль до особистого кабінету в автоматизованій системі віддаленого доступу однієї з платіжних систем. Отримавши несанкціонований доступ до рахунку приватного підприємця зі Здолбунова, він переказав на свій абонентський рахунок мобільного оператора 15 тисяч гривень.

Зловмисника вдалося викрити, коли підприємець помітив проблеми у роботі із системою та звернувся до поліції.

Кіберполіцейські задокументували сім фактів вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтею 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп’ютерних чи систем електромереж) Кримінального кодексу України та п’ять фактів, які мають ознаки крадіжок, передбачених статтею 185 Кримінального кодексу України.

За вчинене 20-річному здолбунівчанину загрожує до шести років за ґратами.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Національна поліція. Рівненська область