22-річний молодик з Рокитнівщини перебуватиме під вартою до кінця слідства

05.10.2017 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

22-річний мешканець прикордонного з Республікою Білорусь села, що на Рокитнівщині перебуватиме під вартою до 17 листопада 2017 року.

Апеляційний суд Рівненської області залишив без змін ухвалу слідчого судді Рокитнівського районного суду від 18 вересня про застосування відносно громадянина, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб без визначення розміру застави. Про це повідомив на Сфера ТВ суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук.

Якщо вина підозрюваного буде доведена, йому може бути призначене покарання від 7-ми до 15-ти років позбавлення волі. 

Безробітний мешканець Рівненщини підозрюється в тому, що 17 вересня приблизно о 23.30, знаходячись на власному подвір’ї господарства, вистрелив із двоствольної мисливської рушниці марки «ТОЗ-63» у напрямку чоловіка, який перебував неподалік господарства, та влучив у живіт. Через годину поранений помер. Судово-медична експертиза встановила, що смерть чоловіка настала в результаті вогнепального дробового поранення в живіт з ушкодженням внутрішніх органів та крупної судини.

Уже наступного дня Рокитнівський районний суд задовольнив клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб без визначення розміру застави.

Ухвалу слідчого судді місцевого суду в апеляційному порядку оскаржили захисники підозрюваного. В апеляційних скаргах вони переконували суд обрати підзахисному більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, оскільки підозрюваний не мав умислу на заподіяння смерті потерпілому.

Залишаючи ухвалу слідчого судді суду першої інстанції без змін, а апеляційні скарги — без задоволення, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області виходила з того, що чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину. Крім того, підозрюваний проживає у селі, що знаходиться на прикордонній смузі із Республікою Білорусь, а це значно підвищує ризик переховування від органів досудового розслідування та суду на території сусідньої держави, а також вчинення іншого кримінального правопорушення.

Повідомив Сергій Єремейчук, суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews