Та невже? Влада скасує спецпенсії для високопосадовців. Проте ті, хто їх вже має, матимуть і надалі.

07.10.2017 14:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір розповів, що новий закон про пенсійну реформу скасовує призначення спецпенсії для високо посадовців. Про це повідомляє Корупція. Інфо, посилаючись на коментар міністра соціальної політики України Миколи Шамбора.

"Всі спеціальні пенсії прибираються: якісь повністю, якісь мають перехідні норми. Наприклад, по державній службі перехідна норма така, що для тих людей, які вже набули права на таку пенсію, це право залишається. В основному всі спеціальні пенсії прибираються", – сказав Шамбір.

Тобто такі пенсіонери, як Янукович, Азаров та іже з ними, залишаться при високих пенсіях, які перевищують рівень середньої у кільканадцять разів. Це підтвердив Шамбір поясниши, що для тих, хто вже отримує спецпенсії, перерахунку не буде, аж поки пенсії за звичайною системою не перевищать суми тих спецпенсій. Таким чином отримувачі просто перейдуть на загальну систему, пояснив заступник міністра.

"Люди, які вже отримували спецпенсії, будуть отримувати й надалі – ніякого зменшення не буде. Правильно йти шляхом того, щоб менші пенсії підтягувати до великих. Саме цим шляхом ми і пішли", – розповів урядовець. 

null
Пенсійні посвідчення, як гральні карти: одному - мінімалка, а другому - тисячі... Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews