У довгобуді в Гощі бізнесмен Рязанов хоче спорудити елітний пансіонат для пенсіонерів

08.10.2017 19:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Недобудована чотириповерхова будівля партійного райкому  в  центрі Гощі стоїть майже 27 років. Вже й назву їй приліпили намертво – «Пентагон». Проте нещодавно цей довгобуд придбав екс-депутат Рівненської міськради та бізнесмен Станіслав Рязанов і має намір відкрити перший на Рівненщині приватний пансіонат для людей похилого віку з умовами чотиризіркового готелю. Про це пише «Рівне вечірнє».

Станіслав Рязанов розповідає, що до цього приміщення придивлявся ще раніше, років зо п’ять тому, але чекав, поки закінчаться суди. Він переконаний, що будівля, в якій можна розмістити до сотні кімнат, ідеально підходить для його планів.

null
 Фото "Рівне вечірнє"

 — Там велика площа, є запроектований зимовий сад, в якому можна буде посадити сосни. Ще хочу, аби басейн був, соляна кімната. Кілька років тому зіткнувся з проблемою, що у нас немає закладів, де могли б належним чином дбати про людей похилого віку. Бюджетні заклади — страшні.

У мене є друг в  Австралії, в якого мама у тамтешньому пансіонаті. Розповідав, що там усіх щодня миють, возять на екскурсії, запрошують різних виконавців на концерти. Люди у таких пансіонатах живуть нормальним життям. В Австралії за місяць перебування у такому пансіонаті платять 1000 доларів. В Україні в середньому у приватних пансіонатах — 10 тис. грн. Я їздив дивитися на приватний пансіонат у Львові, вивчав, що потрібно для роботи такого закладу, – розповідає Станіслав Рязанов.

 Додає, що в майбутньому пансіонаті передбачено і відділення для людей з порушеною психікою. Підприємець вже навіть знайшов кандидатуру на майбутнього директора закладу. Загалом проект обійдеться приблизно у 5 млн. доларів. Наразі Рязанов шукає інвесторів.

 — Особливо активно приватні пансіонати з’являються у Києві. У нас поки таких ініціатив не було, але ми їх вітатимемо. – розповідає Олексій Шамак, в.о. директора обласного департаменту соцзахисту. – На сьогодні у нас залишився тільки геріатричний пансіонат у Тучині. Рівненський перепрофілювали на психоневрологічний заклад, оскільки геріатричних пацієнтів там було мало, значно більше з психічними розладами. Також люди похилого віку можуть перебувати у загальних відділеннях дубенського та здолбунівського будинків-інтернатів. Цього року кількість геріатричних пацієнтів зросла. Нині у черзі, чекаючи на вільне місце, вже є кілька людей. Тучинський пансіонат розрахований на 110 осіб, наразі там є близько сотні. Ми робимо ремонт у приміщенні лікарні, яку віддали пансіонату, але навряд чи заклад зможе приймати більше людей. Хочемо дотримуватися норм законодавства щодо особистого простору на одну людину. Деякі палати — замалі для чотирьох осіб, які в них перебувають.

У пансіонати людей похилого віку, які мають близьких родичів, не беремо. Тільки у виняткових випадках. На заклад відраховують 75% пенсії людини, решту доплачує обласний бюджет. Середньомісячні витрати на одного пацієнта — 7,5 тис. грн.

Використано матеріал Алли САДОВНИК «Рівне вечірнє»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews