Рівненська прокуратура повідомляє про доступ до публічної інформації

11.10.2017 11:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Прокуратура інформує населення. Надання публічної інформації Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється у відповідь на інформаційні запити громадян відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою).

 

Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час: понеділок – четвер з  9.00 год. до 18.15 год., п’ятниця – з 9.00 год. до 17.00 год. (обідня перерва з 13.00 год. до 14.00 год.).

Запит на інформацію має містити (стаття 19 Закону):

1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;

2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Письмовий запит подається в довільній формі.  З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів розроблено відповідна форма запиту на інформацію, яку можна отримати на офіційному веб-сайті або безпосередньо у Рівненській місцевій прокуратурі. 

Згідно з Законом "Про доступ до публічної інформації", відповідь на інформаційний запит має бути надано не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту або строк може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

Слід зазначити, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, а також щодо надання юридичної консультації, проведення аналізу правових норм стосовно конкретних обставин, повідомлених запитувачем інформації, тощо.

Розпорядник інформації має право відмовити у задоволенні запиту якщо інформація, що запитується належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Зауважимо, що відомості стосовно стану досудового розслідування кримінальних проваджень, відповідно до ст. 8 Закону та ч. 1 ст. 222 КПК України є відомостями досудового розслідування, які без дозволу слідчого та прокурора не розголошуються, оскільки це може завдати шкоди повноті й об'єктивності встановлення обставин кримінального правопорушення, а також інтересам учасників кримінального провадження.

Враховуючи суспільний інтерес до діяльності органів прокуратури, Рівненською місцевою прокуратурою докладаються належні зусилля з метою неухильного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та забезпечення конституційного права громадян на інформацію.

За матеріалами Рівненської місцевою прокуратури. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews