«Усмішкою витру сльозу» – презентація книги гумориста Юрія Берези відбулася у Рівному

12.10.2017 00:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Презентація відбулася в літературній студії «Погорина» в приміщенні обласної наукової бібліотеки.

Юрій Береза знаний на Рівненщині та поза її межами письменник. Він член Національної спілки письменників України, нагороджений Грамотою Міністерства освіти і науки України, Лауреат премій ім. Остапа Вишні, Григорія Чубая, обласної Нобельської премії.

null
Юрій Береза. Фото Наталі Васюк ФБ

Ім’я поета внесено в багатотомну енциклопедію сучасної України. Окрім гумористичних творів, Юрій Береза ще й пише лірику, чудово її читає. На його вірші композитори складають пісні. Письменництво поєднує з журналістикою.

null
Виставка творів Ю.Берези. Фото Наталі Васюк ФБ

Своє слово про творчість лірика й гумориста сказали представники Рівненської організації НСПУ: Ірина Баковецька, Євген Цимбалюк, Микола Береза, Євген Шморгун. В основному ті, котрі знають поета давно, ділилися спогадами про його творчий шлях.

null
Фото Наталі Васюк

Професор РДГУ Андрій Пастушенко представив присутнім Юрія Березу, як автора віршів, покладених на музику. 
Враження на всіх присутніх справило артистичне прочитання гуморесок Юрія Берези учнем 5-го класу Здолбунівської ЗОШ №3 Андрієм Шарафаном.

null
Фото Наталі Васюк

Окрасою заходу став музичний подарунок автору від Рівненської ДМШ № 1 ім. М.В. Лисенка у виконанні учня 2-го класу Ярослава Соколовского (викладач Савчук Н.П.).
Захід був наповнений гумором, сміхом, щирою атмосферою, про що у своїх відгуках підкреслили вдячні слухачі. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук Наталя Васюк.

null
Виступає Євген Цимбалюк. Фото Наталі Васюк

 

null
Фото Наталі Васюк

 

null
Виступає Микола Береза, брат Юрія, також поет і журналіст. Фото Наталі Васюк

 

null
Фото Наталі Васюк

 

null
Фото Наталі Васюк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews