У Дубровиці не хочуть годувати бідні села і перспективи в об’єднанні поки що не бачать

12.10.2017 14:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Інформаційний пункт з метою пояснення основ реформи децентралізації організували у Дубровиці – віддаленому районному центрі на Поліссі.

Організатори – консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ, які працюють в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID).

null
Фото Проекту Пульс

Консультанти Проекту поспілкувалися з представниками міста, роз’яснили основні переваги об’єднання громади. Однак не переконали.

«Об’єднання у форматі, який передбачений перспективним планом, нам не підходить. Ми нині працюємо над облаштуванням міста та комфортом для мешканців. Ремонтуємо дороги, тротуари, облаштували парк відпочинку, ремонтуємо комунальні заклади. А коли об’єднаємося у громаду, нам доведеться чималий ресурс витрачати на бідні села. Нам цього поки що не хочеться. Можливо варто змінити перспективний план, і об’єднатися меншим форматом тільки з прилеглими сільрадами», – каже міський голова Дубровиці Богдан Микульський.

null
Фото Проекту Пульс

 «Побоювання не безпідставні, але й про бідні села потрібно потурбуватися. Можливо у них є інший ресурс, який компенсує відсутність коштів, наприклад – земля, водойми, люди. Головне, знайти порозуміння між сусідами», – відповіла консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер.

null
Фото Проекту Пульс

Фахівці порадили все ж не відкидати питання об’єднання громад. Дали слушну пораду краще почути думки самих членів громади та їх бачення щодо спільного майбутнього і для цього провести нові громадські слухання.

null
Фото Проекту Пульс

Згідно повідомлення проекту ПУЛЬС (USAID) Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews