На Рівненщині біля Степаня освятили пам’ятник на місці загибелі командира підрозділу СБ УПА «Зеленого»

16.10.2017 16:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В неділю. 15 жовтня, поблизу Степаня відбулося освячення пам’ятника на місці загибелі в 1947 році командира підрозділу СБ УПА «Зеленого» –Василя Шустика. Пам’ятник виготовлений Спілкою офіцерів в Рівненській області з ініціативи Віктора Грицюти.

null
Фото ФБ Степана Жданюка

На заходах були присутні: племінник Зеленого, також Василь Шустик; ветеран УПА Йосип Крот – «Яблуня»; в’язень сталінських концтаборів Степан Лазарчук. Отець Юрій вручив їм нагороди від УПЦ КП «За самопожертву та любов до України». Про це повідомив Степан Жданюк на своїй сторінці у Фесбук.

null
Фото ФБ Степана Жданюка

 

null
Фото ФБ Степана Жданюка

- Василь Шустик отримав нагороду за свого дядька "Зеленого", якою той нагороджений посмертно. Йосип Крот отримав також відзнаку Спілки офіцерів України. Приємно дізнатися про те, що «Яблуня» та «Зелений» є двоюрідними братами моєї покійної баби Насті по материнській лінії, – написав Степан Жданюк.

Також додав фото події.

null
Фото ФБ Степана Жданюка

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews