Рівненський нардеп пропонує монетизувати пільги на проїзд

16.10.2017 18:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Начальник міського управління транспорту та зв’язку Рівного Віталій Миронюк повідомив: близько 45 мільйонів грн планують у 2018 році виділити для відшкодування пільгового перевезення у тролейбусах та 4 мільйони 605 тисяч грн – у маршрутках.

Утім, членів бюджетної комісії зацікавило – яким чином визначається саме ця сума. Віталій Миронюк зазначив, що існує окрема методика обрахування, до якої залучаються студенти, які працюють на маршрутах. Але, що цікаво, дані про кількість пільгових перевезень надають самі перевізники.

Однак, як виявилося, точного механізму контролю за тими даними, які надають перевізники, немає. Віталій Миронюк зауважив, що за подання недостовірних даних перевізникам загрожує кримінальна відповідальність. 

Під час обговорень депутат Рівнеради Микола Бляшин вніс пропозицію монетизувати пільги на проїзд: 

«На Львівщині в цьому році запроваджено експеримент – монетизація пільг. Європейська практика – монетизація адресних пільг. Міністр каже – ми монетизуємо. Якщо цю суму розділити на кількість пільговиків, то, може, краще людині дати 800 гривень на руки? Ви сказали: 60 тисяч пільговиків, 50 мільйонів поділити на 60 тисяч – виходить майже 800 гривень на рік. І хай люди хоч на таксі їздять».

Начальник міського управління транспорту та зв’язку Віталій Миронюк погодився з такою пропозицією, мовляв, це зніме купу проблем. Микола Бляшин також просив у нього внести таку програму, але п. Миронюк відповів, що наразі такої можливості немає. 

Таким чином, питання про проект рішення Рівненської міської ради «Про затвердження Програми компенсації за пільгові перевезення окремих категорій громадян у міському електричному та автомобільному транспорті загального користування міста Рівного на 2018 рік» відклали на довивчення. Депутати просять надати їм додаткову інформацію стосовно не лише перевезень у маршрутках, але й у тролейбусах. 

За матеріалами http://charivne.info 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews