Рівняни стали витрачати більше: як зросли ціни на споживчому ринку

16.10.2017 23:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині суттєво подорожчало життя: зросли ціни на продукти, алкогольні напої та тютюнові вироби, тарифи на комуналку, вартість перевезення, одягу та ліків.

Так, індекс споживчих цін (ІСЦ) за січень–вересень 2017 року по області становив 111,4%, по Україні – 110,2%. На споживчому ринку області у січні–вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 13,7%.

Як повідомляє ГУ статистики у Рівненській області, найбільше подорожчали фрукти та свинина (на 50,4%). Крім того, на 38,4–1% подорожчали сало, м’ясо птиці, яловичина, масло, хліб, сметана, кондитерські вироби з борошна, кондитерські вироби з цукру, кисломолочна продукція, рис, маргарин та інші рослинні жири, цукор, шоколад, безалкогольні напої, сири, макаронні вироби, олія соняшникова, риба та продукти з риби, молоко, овочі. Водночас знизилися в ціні яйця (на 11,6%) та продукти переробки зернових (на 2,9%).

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 21,6%, у т.ч. тютюнові вироби – на 36,5%, алкогольні напої – на 13%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 8,2% відбулося в основному за рахунок підвищення цін та тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 37,2%, електроенергію – на 28,1%, каналізацію – на 19,6%, водопостачання – на 12,1%, утримання та ремонт житла – на 5,7%, природний газ – на 1,2%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 11,4%, насамперед через подорожчання перевезень автодорожнім пасажирським транспортом на 19,9%, палива та мастил – на 9,4%, автомобілів – на 7,9%, перевезень залізничним пасажирським транспортом – на 2,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,7%, що насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 8,6%, послуги лікарень – на 5,2%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 0,4%.

Одяг і взуття подорожчали на 6,3%, зокрема, взуття – на 7%, одяг – на 5,9%.

За матеріалами ГУ статистики у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews