Рівняни також поїхали до Києва на масову громадянську акцію

17.10.2017 11:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

 У Києві нині велика акція опозиції до існуючої влади – ініційована головним чином Рухом "Справедливість" Валентина Наливайченка, Рухом Нових Сил Міхеїла Саакашвілі. З ними понад двадцять політичних сил, серед яких Громадянський рух «Хвиля» Віктора Чумака, Партія «Альтернатива» Єгора Фірсова та Дениса Казанського, «Самопоміч», Політична партія УНА-УНСО, Народний контроль Дмитра Добродомова, Громадянська позиція-Європейська партія (Анатолій Гриценко, Микола Катеринчук), Центр Протидії Корупції (Віталій Шабунін), Всеукраїнське об'єднання "Свобода", Рух «Чесно», Політична партія «Патріот» (Микола Голомша), Реанімаційний пакет реформ, Автомайдан та інші відомі сили. Тут добробати і волонтерський рух. Зокрема, Національний корпус, окремий підрозділ ОУН «Слобідська», батальйон «Донбас» (Анатолій Виногродський «Гал»), Перший Добровольчий Мобільний Шпиталь імені Миколи Пирогова (Геннадій Друзенко).

До столиці прибули небайдужі представники політичних сил та активісти з усіх регіонів України. Рівняни також не стоять осторонь. Напередодні в Рівному побували організатори цієї акції та закликали рівнян долучитися до всенародної акції протесту проти свавілля влади.

Учасники акції висунули до влади три вимоги: Антикорупційний суд; новий виборчий закон з системою відкритих списків; зняття депутатської недоторканності.

Колишній голова Одеської ОДА, лідер партії «Рух Нових сил» Міхеїл Саакашвілі напередодні в ефірі Радіо «Свобода» заявив, що учасники акції протесту, яка запланована на 17 жовтня біля Верховної Ради, налаштовані мирно.

«Люди які прийдуть завтра до Верховної Ради, вони налаштовані мирно, спокійно, рішуче… ми повинні просто показати, що ми – спокійна сила», – заявив він.

«Коли вони кажуть, що ми хочемо щось захопити. Навіщо? Таким чином влада хоче нас показати маргіналами. А які ми маргінали? Ми виражаємо думку практично всього населення України», – додав він.

Влада замість відкритого діалогу максимально подбала про посилені заходи безпеки. В центральній частині столиці 17 жовтня вже з 6-ої  ранку перекрили вулиці в центральній частині, щоб не допустити мітингувальників до Адміністрації Президента, Кабміну та Верховної Ради, передає Корупція.Інфо. Зокрема, перекриті  вул. Грушевського – від перехрестя вул. Грушевського з Парковою дорогою до станції метро «Арсенальна»; вул. Інститутська – від перехрестя вулиць Хрещатик та Інститутської до Кловського узвозу та Кловський узвіз до перехрестя з вул. Мечникова; вул. Липська – від перехрестя вулиць Грушевського та Липської до вул. Інститутської.

Також повністю перекритий рух на вул. Лютеранській, вул. Круглоуніверситетській, вул. Городецького, вул. Шовковичній та у провулку Кріпосному. Активно стягують під будівлю Верховної Ради правоохоронні органи, нацгвардійців.

Вже о восьмій ранку, 17 жовтня, урядовий квартал в Києві опинився практично повністю оточеним (https://antikor.com.ua). Остання новина, про яку повідомили в мережі Фейсбук, це перевірка мітингувальників через металошукачі.

За словами народного депутата Мустафи Найєма, президент вирішив не йти на компроміс щодо вимог акції, яку запланували у Києві 17 жовтня.

"Це невірне рішення, продиктоване страхом проявити слабкість і істерикою довкола акції", – написав з цього приводу Найєм.

Відео - https://www.radiosvoboda.org 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews