Чиновника відсторонили від займаної посади за хабар у 2 тисячі гривень

17.10.2017 13:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У корупційному кримінальному провадженні повідомлено про підозру експерту із сертифікації товарів, продукції та експертної оцінки майна однієї з установ міста Рівне у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368-4 КК України).

Діючи з корисливих мотивів, чиновник вимагав від місцевого  підприємця 2 000 гривень за складання висновку щодо походження лісопродукції з метою подальшого її експорту. Працівниками Рівненської прокуратури разом зі Службою безпеки України в Рівненській області одразу після одержання експертом коштів було викрито та припинено. 2 000 гривень було  вилучено в якості речових доказів.

Хабарника  відсторонили від займаної посади, а також обрали  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідка. Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews