На Рівненщині оштрафовано 19 посадовців

17.10.2017 18:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

З початку 2017 року спеціально уповноважені суб’єкти по боротьбі з корупцією на території Рівненської області скерували до суду 64 протоколи про вчинення чиновниками адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

За результатами судового розгляду цих справ прокурори домоглися притягнення до відповідальності вже 19 посадовців, на яких накладено штрафи. Серед покараних корупціонерів – 12 депутатів місцевих рад, 2 працівники поліції, 2 посадовці Рівненської обласної державної адміністрації, а також посадові особи місцевого самоврядування, юридичної особи публічного права та 1 військовослужбовець Збройних Сил України. Більше ніж половина з надісланих до суду адміністративних  протоколів ще перебувають на розгляді.

Особливу увагу  законодавцем приділено  врегулюванню питання подання шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Порушення вимог фінансового контролю, такі як невиконання, або несвоєчасне без поважних причин виконання зазначених вимог, відносяться до правопорушень, пов’язаних з корупцією. За вказані неправомірні дії встановлена адміністративна відповідальність.

За матеріалами прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews