Вже другу ніч під ВР протестують активісти руху «Справедливість»

18.10.2017 15:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

За ніч під Верховною Радою з‘явилося понад 60 наметів. Активісти підвезли каримати та спальники, воду та дрова. На вулицю Грушевського притягли польову кухню.

Медики ПДМШ ім. Пирогова підвезли бинти і засоби для надання першої допомоги і, як виявилося пізніше, – недаремно.

Учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, запровадити вибори за відкритими списками та антикорупційний суд.

«Ми сподівалися, що депутати внесуть законопроект про зняття недоторканності і проголосують. Але влада знов не почула вимоги людей, тому ми тут, під стінами ВР і залишатимемося поки наші вимоги не виконають», — заявив керівник Секретаріату Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Руслан Колєсніков.

null
 

Як розповідають очевидці, напередодні ввечері  нацгвардійці намагалися прибрати наметовий табір, але не вийшло. Потім намагалися витіснити самооборону зі щитами, але правоохоронцям це також не вдалося.

Намети спочатку дозволили поставити, зокрема рух «Справедливість» має п‘ять своїх наметів, але потім намагалися прибрати. Під час сутичок постраждав правоохоронець, якому першу допомогу надали медики-волонтери. Незважаючи на дороге медичне обладнання та сучасні автомобілі, закріплені владою за нацзвардійцями, медики ПДМШ були єдині, хто зміг швидко та оперативно допомогти у кризовій ситуації.

null
 
null
 

«Головна перемога вчорашнього дня — це те, що люди по обидва боки барикад залишились людьми і не дали емоціям розкрутити чорторий ненависті.

Навіть після того, як з обох боків пролилася перша символічна кров, протестувальники спокійно спілкувались з нацгвардійцями і навіть спецпризначенцями МВС, про патрульну поліцію загалом мовчу. Ветерани в погонах і без спільно згадували бої на сході. Цивільні виносили до швидкої побитого поліціянта. Вночі можна було спокійно пройтись Маріїнським парком, що ряснів автозаками та КРАЗами правоохоронців», — розповів керівник ПДМШ Геннадій Друзенко.

Весь час з мітингувальниками був і лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко та координатор руху, посол Маркіян Лубківський. Підходило багато небайдужих киян, які висловлювали підтримку активістам.

Організатори мітингу закликають усіх продовжити протест у четвер, 19 жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews