На Рівненщині відбувся дводенний Форум об’єднаних територіальних громад

20.10.2017 22:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На захід 19-го жовтня зібралися представники влади області, українські та зарубіжні експерти, представники ОТГ Рівненщини.

«Такий захід спрямований на те, аби мобілізуватися до швидшого завершення процесів децентралізації. Адже однією з основних цілей реформи є поліпшення доступу жителів навіть найбільш віддалених населених пунктів до якісних державних послуг», – зазначив у вітальному слові заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

null
Фото РОДА

Нині на Рівненщині вже утворено 26 об’єднаних громад, у 19 з них проведено перші місцеві вибори та сформовано органи самоврядування. 29 жовтня відбудуться вибори ще у п’яти громадах (Тараканівській Дубенського, Демидівській Демидівського, Немовицькій Сарненського, Ярославицькій Млинівського та Клеванській Рівненського районів), 24 грудня – у Малолюбашенській ОТГ на Костопільщині.

Також посадовець закликав сформовані ОТГ писати нові проекти на 2018 рік вже зараз, аби справно та своєчасно подати їх. Адже саме на активні громади найбільше приділяється увага як з боку закордонних партнерів, так і на місцевому рівні.

null
Фото РОДА

Голова Миляцької ОТГ Федір Хлебович подякував обласній владі за відкритість та допомогу, а також розповів присутнім про досягнення своєї громади, а це – зокрема сучасне обладнання в навчальних закладах, оновлені котельні, ЦНАП та багато іншого. Зараз громада сподівається на медичну реформу, яка змінить рівень надання допомоги. «Постійне  навчання та правильно поставлені пріоритети - це  успіх для громади. А тим хто ще вагається чи об’єднуватися – потрібно якнайшвидше це зробити», – наголосив Федір Хлебович.

Експерт з Польщі Роберт Закшевський поділився позитивним досвідом проведення реформи місцевого самоврядування на прикладі своєї невеличкої громади. На його думку, Україна має великий потенціал для розвитку польського досвіду.

null
Фото РОДА

Учасники форуму також взяли участь у панельних дискусіях з приводу фінансових спроможностей, перспектив економічного розвитку ОТГ, освітньої та медичної реформ.

На другий день форуму його учасники працювали в секційних засіданнях, на яких розглядалися економічні аспекти, правове забезпечення, а також здійснювалася підготовка кадрів для проведення реформи децентралізації.

Матеріал надано  Рівненською ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews