У потенційній Колківській громаді обговорили майбутнє об’єднання

21.10.2017 06:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Потенційна Колківська громада розташована неподалік районного центру Дубровиця. За перспективним планом до Колківської громади має увійти 3 сільські ради – Колки, Залужжя та Бережки загальною кількістю понад 7 тисяч населення. Рішення про об’єднання та усі відповідні обговорення прийняли ще у вересні 2016 року та згодом одна сільська рада своє рішення відкликала і процес загальмував.

null
Фото проекту Пульс

Консультанти проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ з робочим візитом відвідали Колківську громаду. Там зустрілися з сільським головою та активістами. Фахівці роз’яснили головні переваги об’єднання. Консультант з правових питань Василь Курилас порадив розпочати новий етап обговорень і знайти союзників. Адже тепер можна об’єднатися у складі двох сільських рад, головне, аби було понад 50% населення. Або ж є інший варіант – об’єднатися з районним центром Дубровиця.

Людмила Кушнер – консультант з бюджетних питань проекту ПУЛЬС – порадила зробити розрахунки та врахувати усі надходження громади, і лише потім приймати рішення, з ким об’єднатися.

Колківський сільський голова Петро Яцута розповів: «Ми вже давно могли об’єднатися і працювати самостійно, у нас є бажання й потенціал. Ми маємо хороші природні ресурси – лісництво, річки та водойми, але не вміємо використовувати це з користю для громади».

Фахівці з питань децентралізації переконані: Колківська громада має потенціал, але потрібно знайти порозуміння з сусідами.

null
Фото проекту Пульс

За повідомленням проекту ПУЛЬС USAID Рівненського відділення АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews