На Рівненщині бійці ДСНС провели навчання у ТЦ «Рікос» (Фото)

21.10.2017 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

20 жовтня Володимирецькі рятувальники провели практичні тактико-спеціальні навчання з ліквідації можливої пожежі в ТЦ «Рікос», що знаходиться в селищі міського типу Володимирець.

За тактичним задумом навчань в одному з приміщень на першому поверсі виникла пожежа. Її стрімкий розвиток створив реальну загрозу відвідувачам, які в цей час перебували на різних поверхах будівлі ТЦ. Адміністратор торгового центру, повідомивши за телефоном «101» до Служби порятунку про пожежу, організувала евакуацію відвідувачів та персоналу, а також відключення об’єкта від електропостачання.

За кілька хвилин після повідомлення на місце події прибув черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини та бригада екстреної медичної допомоги. Рятувальники, провівши бойове розгортання, одягнули спеціальні апарати для дихання у задимленій зоні та ввійшли в будівлю. В одному з приміщень було виявлено потерпілу працівницю закладу, яка не могла самостійно вийти з будівлі.

Рятувальники її негайно винесли на свіже повітря та передали медикам, які в свою чергу надали їй кваліфіковану допомогу. Згодом умовну пожежу ліквідували, а умовну потерпілу рятувальники допомогли медикам віднести до карети швидкої допомоги, де далі її направили у лікувальний заклад.

Після цього працівники ДСНС уважно вивчили оперативно-тактичну характеристику торгового центру, місце розташування пожежних гідрантів та пожежних водоймищ та планування об’єкта. Аналізуючи навчання, можна зазначити, що персонал торгового центру, рятувальники та медики з поставленими завданнями під час навчань впоралися.

Зазвичай торгові центри завжди наповнені великою кількістю людей, тож рятувальники, аби не допустити трагічних наслідків, систематично відпрацьовують кожен із таких об’єктів, таким чином підвищуючи рівень власної підготовки на випадок виникнення справжньої надзвичайної ситуації.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews