Рівненські рятувальники виграли всеукраїнські змагання (Фото, відео)

22.10.2017 21:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

21 жовтня на Контрактовій площі міста Києва відбулися Міжнародні змагання пожежно-рятувальних служб «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017», відомі у світі як «Firefighter Combat Challenge».

Спортивне свято, яке, до речі, започаткували рівненські рятувальники, розпочалося урочистим перерізанням металевої червоної стрічки справжніми ножицями рятувальника. Захід став особливою подією для усього пожежно-рятувального братства, адже ці видовищні змагання наша країна влаштовує вперше. Цього разу виборювати звання найсильнішого рятувальника до столиці прибули 16 команд (85 учасників) з усієї України.

Програма заходу була дуже насиченою і на учасників чекали непрості випробування. Підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 4-го поверху навчальної вежі, укладання рукавних скаток у контейнер, “силовий тренажер”, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг, заливка мішені влучним “пострілом” з пожежного рукава, а також “евакуація” потерпілого 80-ти кілограмового манекену на відстань 30 метрів — усі ці вправи учасники змагань виконували на швидкість. А за правильністю виконання слідкувало професійне журі з Республіки Білорусь.

Найсильніших визначали у трьох категоріях: індивідуальні забіги, командні естафети та тандеми.
Так, за результатами усіх забігів, переможцями та призерами перших в Україні Міжнародних змагань “Firefighter Combat Challenge” стали:

В номінації тандем серед чоловіків:
1-ше місце – Головне управління ДСНС України у Рівненській області;
2-ге місце - Головне управління ДСНС України у м. Києві;
3-тє місце - Управління ДСНС України у Черкаській області.

В особистому заліку серед чоловіків:
1-ше місце – представник команди Головного управління ДСНС України у м. Києві Володимир Сковородка;
2-ге місце - представник команди Головного управління ДСНС України у Рівненській області Андрій Семенович;
3-тє місце - представник команди Головного управління ДСНС України у Рівненській області Віктор Кравчук.

Переможці та призери у командній естафеті:
1-ше місце - Головне управління ДСНС України у Рівненській області;
2-ге місце - Головне управління ДСНС України у м. Києві;
3-тє місце - Солом’янське районне управління ГУ ДСНС України у м. Києві.

У загальнокомандному заліку кращими стали:
1-ше місце - Головне управління ДСНС України у Рівненській області;
2-ге місце - Головне управління ДСНС України у м. Києві;
3-тє місце – Управління ДСНС України у Черкаській області.

Отже, в запеклій боротьбі були визначені найсильніші та найвправніші рятувальники — переможці та призери Міжнародних змагань “Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017”! Як зауважив Голова ДСНС України Микола Чечоткін під час урочистої церемонії відкриття спортивного свята — ці змагання мають стати доброю традицією для Служби порятунку. Впродовж дня на гостей заходу чекало безліч сюрпризів та незабутніх емоцій. А головне — видовищне шоу від професіональних вогнеборців. Крім того, усі присутні мали можливість на власні очі побачити в яких умовах шліфується сила, витривалість та вправність пожежних-рятувальників!

В серйозних Всеукраїнських змаганнях на витривалість рівненські спортсмени-вогнеборці стали переможцями серед 16 команд, і це зважаючи на те, що хлопці тренуюся лише півтора роки. Команда рівненських спортсменів-вогнеборців утворилася майже два роки тому і хлопці доклали чимало титанічних зусиль, щоб показати такі потужні результати. 
Тому варто згадати усіх її членів. Тож до команди входять наступні рятувальники: майор служби цивільного захисту Роман Сильчук – заступник начальника частини з оперативного реагування ДПРЧ-22 ДПРЗ-2, старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Семенович – начальник караулу ДПРП-4 ДПРЗ-5, лейтенант служби цивільного захисту Юрій Поліщук - начальник спортивно-оздоровчого комплексу ДПРЗ-2, молодший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Дмитрієв - начальник караулу ДПРЧ-2, прапорщик служби цивільного захисту Віктор Кравчук - командир відділення ДПРЧ-2, старший сержант служби цивільного захисту Вадим Петрук – пожежний рятувальник ДПРЧ-22 ДПРЗ-2.

Капітан молодої команди рівненських спортсменів - не лише офіцер, який створив команду, а й душа цієї команди – підполковник служби цивільного захисту Ігор Головко, начальник СБДР обласного управління Держслужби з НС.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.

null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області
null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області
null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області
null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області
null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області
null
Фото  ГУ ДСНС України в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews