На Рівненщині продовжують упорядковувати єврейські кладовища (Фото)

23.10.2017 12:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

18 жовтня у с. Варковичі Дубенського району відбулася урочиста церемонія освяти місцевого єврейського кладовища.

null
 Фото з сайту Дубенської РДА

На освячення прибули голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, голова Варковицької сільської ради Алла Дем’янович, а також  Генеральний директор Благодійного фонду «І-ЕС-Джей-Еф Східна Європа» Філіп Кармел, голова Рівненської єврейської громади Геннадій Фраєрман, секретар міжцерковної ради м. Рівного Олег Абатуров, представники єврейської обласної общини, місцеві жителі.

Як розповіла Алла Демянович, на цьому кладовищі поховані євреї, які жили у с. Варковичі до Другої світової війни. 7 жовтня 1942 р. почався масовий розстріл місцевих євреїв. Тоді загинули у більшості жінки, діти, люди похилого віку. Загалом 2495 чоловік. Нині на місці їхньої загибелі стоїть пам’ятний знак.

null
 Фото з сайту Дубенської РДА
 
 
null
 Фото з сайту Дубенської РДА

Завдяки ініціативі та за кошти Благодійного фонду «І-ЕС-Джей-Еф Східна Європа» цвинтар упорядкували, встановили паркан.  Генеральний директор Благодійного фонду Філіп Кармел зазначив, що їхньому Фонду за два роки вдалося відновити вже близько 100 єврейських кладовищ в Європі, з них 70 в Україні.

За матеріалами Дубенської РДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews