На Рівненщині активно працюють щодо застосування амністії (Фото)

25.10.2017 11:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівники Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації  ретельно підходять до питання звільнення осіб, що перебувають на обліку у відділі, на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році».

Звільнення засудженого від призначеного йому покарання справа дуже відповідальна.

Оскільки рішення про застосування чи незастосування амністії приймається судом стосовно кожної особи індивідуально, це вимагає не лише  детальної перевірки усіх наявних підстав, але й перевірки фактів, що не суперечать щодо застосування до засудженого амністії.

Одночасно інспектори та фахівці Рівненського міськрайонного відділу проводять із засудженими, на яких поширюється дія Закону України «Про амністію у 2016 році», індивідуальні бесіди. Під час таких бесід особі, щодо якої вирішується питання застосування амністії, роз’яснюється право на надання згоди чи відмови про застосування стосовно неї цього закону.

Також роз’яснюється норма  Закону України «Про застосування амністії в Україні», відповідно до якої амністія не може бути застосована до осіб, стосовно яких протягом останніх десяти років було застосовано амністію.

Слід зазначити, що за час дії Закону України «Про амністію у 2016 році», співробітниками Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації було проведено 51 таких бесід та 48 подань було скеровано до місцевих судів.  

Наразі ці подання знаходяться на розгляді.

За матеріалами Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації.

null
Фото  Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews