Історію про рівнянку Яну Зінкевич українці побачать на великих екранах

28.10.2017 08:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Рівному відбувся передпрем’єрний показ короткометражної стрічки «Слава Україні – Героям слава!». Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Над виготовленням культурно-патріотичного кінопроекту працював Союз молодих кінематографістів України.

null
 Фото РОДА

Голова об’єднання та продюсерка стрічки Олена Фурдуй розповіла: «Рік тому команда Союзу молодих кінематографістів звернула увагу на те, що у нас немає патріотичних фільмів на українських телеекранах. Мова йде не лише про історії бійців, а й про тих цивільних людей, які живуть серед нас, які вони роблять вчинки аби допомогти завершити війну. Тоді наші сценаристи поїхали в міста України і почали пропонувати цю ідею місцевій владі. Деякі міста відгукнулись і погодились надати фінансування, адже якби ми все робили самотужки нам би не вистачило навіть на елементарні речі».

null
 Фото РОДА

В числі тих, хто відгукнувся і Рівненська обласна державна адміністрація.

«Знаючи про цю затію, Рівненська ОДА не могла не підтримати без сумніву чудову ініціативу Союзу Молодих Кінематографістів України. Тож ми внесли свою посильну лепту і виділили 50 тисяч гривень з бюджету на виробництво короткометражного фільму про «госпітальєрів», який до речі знімався у нас на Рівненщині», – прокоментував голова РОДА Олексій Муляренко.

null
 Фото РОДА

Зйомки і справді відбувались на рівненському військовому полігоні, а акторами епізоду стали актори нашого драмтеатру. «Легенда про госпітальєрів» – це частина стрічки. Так, у Тернополі знімали про героїзм людини з інвалідністю, у Львові про героїзм священика, у Вінниці про героїзм дітей, а у Рівному нам розповіли про Яну Зінкевич.

Вчора цю картину рівняни побачили вперше.

Зала лялькового театру була заповнена глядачами – переважно військові та учні. Під час перегляду багато хто не стримав сліз. Увесь фільм повинен вийти на великі екрани в середині грудня. Прем’єра відбудеться в Києві.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews