На Рівненщині розвиватимуть тваринництво, ягідництво та садівництво

01.11.2017 06:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Збільшення посівної площі, розвиток тваринництва, ягідництва та садівництва -  основні тенденції в аграрному секторі Рівненщини. Зокрема, такий вибір зробили вже чотири райони.

Про це розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на підсумковій колегії.

Так, під урожай цього року відвели 563 тисячі гектарів, що на 19 тисяч більше, ніж торік.

«Нам вдалося переламати багаторічну тенденцію, коли поля довго не оброблялися. Нині невикористаними залишаються близько 40 тисяч гектарів, які знаходяться, в основному, у зоні Полісся. Якщо порівняти, то чотири роки тому не використовувалось близько 80-ти тисяч гектарів ріллі», - розповів Ігор Тимошенко.

Стабільно розвивається тваринницька галузь. Так, з початку року збільшилося виробництво м’яса, молока та яєць.

На думку посадовця, таких результатів вдалося досягти завдяки залученню у розвиток тваринництва державних коштів. «Торік сільгоспвиробники використали 9,4 мільйонів гривень на розвиток галузі. Крім того, аграрії отримали майже 8 мільйонів гривень для компенсації відсотків за залученими кредитами», - наголосив Ігор Тимошенко.

Водночас на Рівненщині набирає темпів розвиток ягідництва та садівництва. На сьогодні дрібні товаровиробники активно здійснюють посадку ягідників, малини, смородини у Гощанському, Здолбунівському, Острозькому та Рівненському районах. Гарним прикладом сприяння розвитку ягідництва є Острозький район, де діє відповідна районна програма та виділено 50 тисяч гривень для часткової компенсації посадки ягідників.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що важливим завданням керівників районів та міст – максимальне сприяння місцевим виробникам, залучення інвестора для розвитку аграрного сектора, ефективне  використання сільгоспугідь.

Загалом за січень-вересень 2017 року обсяги сільськогосподарського виробництва збільшилися на 3,5 %. Це значно вище за середній показник по Україні. Найвищі темпи зростання в аграрних підприємствах поліських районів – Костопільського, Березнівського, Сарненського.

При цьому урожай зернових очікується більше 1,2 мільйонів тонн.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews