Німецький благодійник: "Я побачив в Україні дорогі машини й розкішні будинки..."

Німецький благодійник оплатив рівненським особливим дітям таксі на рік

01.11.2017 12:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Голова благодійної організації H.O.P.E. – we help Children з Німеччини волонтер Вольфганг Понто завітав вчора до Рівного. Його візит до України цільовий. Він приїхав спеціально до рівненських дітей з особливими потребами. Чоловік на цілий рік оплатив послуги таксі для діток з інвалідністю, аби ті могли щосуботи доїжджати на заняття, організовані благодійним фондом «Крила віри». Про це пише рівненська газета «7 днів».

Вольфганг Понто відомий і шанований у Львові, куди він уже два роки привозить гуманітарну допомогу для медзакладів цього міста.

null
Фото "7 днів"

А тепер німецький благодійник допоміг рівненським дітям, про яких він дізнався завдяки нашій землячці Вікторії Левинській, яка мешкає в Німеччині. Дівчина не раз привозила до Рівного та Здолбунова, звідки сама родом, різноманітну допомогу. Про її добрі справи вже ходять легенди. Тому дуже часто земляки «стукають» до неї за допомогою.

Коли німецька рівнянка опублікувала пост на своїй сторінці у Фейсбук із закликом зібрати 10 тисяч гривень, аби допомогти рівненським дітям доїжджати на реабілітаційні заняття, відгукнувся пан Понто.

– До України я потрапив випадково, – розповідає Вольфганг Понто. – За останні два роки я тут уже 32-й раз. Приїжджаю в потребах своєї організації H.O.P.E. – we help Children. Про Рівне дізнався з поста у Фейсбук Вікторії Левинської. То був заклик про допомогу, щоб діти отримали можливість дістатися на навчання до школи. Вона хотіла зібрати 10 тисяч гривень. Я відразу написав, що моя організація допоможе.

 Німець передав дітям 350 євро. Цієї суми вистачить на рік, аби оплатити послуги таксі. Але він не менш щиро дивується, що таку невелику суму змушена збирати українка, яка мешкає в Німеччині.

– Коли я приїхав сюди, то побачив дорогі машини і розкішні будинки. Невже тут немає бізнесменів, які можуть взяти на себе такі невеликі трати? Невже важко знайти таку суму для цих дітей? – запитує Вольфганг Понто.

Німецький благодійник провів деякий час з дітьми та їхніми батьками у дружній теплій атмосфері. Вони спілкувалися, фотографувалися, розповідали про себе, діти демонстрували свої вміння. А тоді Вольфганг Понто передав потрібну суму лікареві-неонатологу, голові правління фонду благодійної організації «Крила віри» Зоряні Вуїв. Саме вона відповідатиме за організацію доїзду дітей та оплачуватиме за послуги службі таксі, з якою вже уклали договір.

Автор Ніла Вовчик


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews