Рівненщина: фермер незаконно використовував водосховище

01.11.2017 19:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Йдеться про водосховище «Сосно» площею близько 230 га, що розташоване за межами населеного пункту на території Неньковицької сільської ради, що в Зарічненському районі. 

Цей водний об’єкт передано в січні 2017 року в безкоштовне користування фермерському господарству на підставі незаконно прийнятого сільською радою рішення та укладеного між сторонами договору про управління майном, тоді як згідно з вимогами Водного та Земельного кодексів України такі об’єкти повинні надаватись обласною державною адміністрацією лише на умовах оренди.

Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи прокуратури, а відтак задоволив у повному обсязі її позовні вимоги щодо визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування і укладеного між сторонами договору.

Тепер же, виконуючи судове рішення, відповідач – фермерське господарство реально повернуло державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації зазначений водний об’єкт площею 230 га вартістю 7,3 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews