У Рівному проаналізували, що принесе медична реформа громадам

01.11.2017 21:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування 26 жовтня пройшов семінар «Розбудова первинної медицини в ОТГ за умов медичної реформи».
 
В його роботі взяли участь заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, заступник начальника управління охорони здоров'я ОДАВасиль Височанський, директор ЦРМС Руслан Сивий, експерти, посадовці ОТГ, працівники медичної галузі області. Провів семінар експерт Харківської експертної групи підтримки медичної реформи Михайло Довгопол.
 
Медична реформа, підтримана парламентом напередодні, по-різному сприйнята суспільством. Хоч об’єднаним територіальним громадам і не звикати до змін, але знати чи підготуватися до них краще заздалегідь. Тому й очікування  присутніх на семінарі голів ОТГ, сільських голів, головних лікарів та керівників ФАПів  були різними: від фінансування галузі до правильної організації "первинки" у конкретному населеному пункті.
 
Сам Михайло Довгопол вже у вступному слові зазначив, що буде розповідати про медичну реформу максимально просто та конкретно, адже Харківська експертна група брала безпосередню участь у її розробці. Ну а там, де відповіді з якоїсь причини не було, її шукали самі присутні з допомогою представника управління охорони здоров’я Василя Височанського.
 
Семінар був організований Рівненським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews