«Вони приходять до мене, до голови і з палицями прийдуть на сесію…» Пенсіонери у Рівному погрожують страйком

01.11.2017 23:13   Джерело: Голосно
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Старенькі рівняни пообіцяли прийти на найближчу сесію міської ради. Про це повідомила вчора, 31 жовтня, заступник міського голови Галина Кульчинська під час засідання бюджетної комісії Рівнеради, пишуть на сайті Голосно.

Рівняни відповідно до Муніципальної програми сталого розвитку міста на умовах спів фінансування можуть відремонтувати ліфти.

Минулоріч кілька ліфтів вдалося відремонтувати і запустити, адже на це виділили понад 767 тисяч гривень. Однак досі не працює понад 20 ліфтів. Люди подають заявки, але коштів на ремонт немає. Оскільки усі мільйони, які виділяються на реалізацію програми, давно розподілені.

Жителі будинку номер 12, що по вулиці Коновальця ще з березня просять допомогти відремонтувати ліфти. Проте досі нічого не відбулося.

- От що робити людям? Це не їхні проблеми: помінявся голова ОСББ, встигли вони подати заявку чи не встигли, так подали чи не так. Справа в тому, що після того, як термін подачі заявок до програми закінчився, у них зупинився ліфт. Це був березень. І що робити? Вони приходять до мене, до голови і з палицями прийдуть на сесію. У них ліфт аварійний. Вони зібрали усі необхідні папери, всі акти, у них є все. Вони ж не можуть уже чекати. От по Коновальця, 12, я впевнена, що там прийде купа людей на сесію, - говорить Галина Кульчинська.

Аби відремонтувати аварійні ліфти, за приблизними підрахунками необхідно понад 40 мільйонів гривень. А це близько 400 підйомників.

Після тривалих обговорень член бюджетної комісії Микола Бляшин запропонував:

 - Авторам програми рекомендувати внести зміни і якусь частину коштів лишити у резерві впродовж року для ремонту аварійних ліфтів.

Депутати пропозицію підтримали. Однак вона – рішення на перспективу. Тож стареньким і надалі доведеться підніматися на верхні поверхи пішки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голосно