На Рівненщині побував Левко Лук’яненко

Відомий політичний діяч, дисидент, автор Акта проголошення незалежності України, депутат Верховної Ради України чотирьох скликань

02.11.2017 23:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Левко Лук’яненко є також співзасновником Української Гельсінської Групи, депутат Верховної Ради України чотирьох скликань, автор Акта проголошення незалежності України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка та Герой України.

Про його візит на рівненське Полісся повідомило джерело Північ-інфо. Левко Лук’яненко зустрівся зі школярами ЗОШ №2 м Березно. Колишній багатолітній в’язень сталінських концтаборів розповідав учням про свої поневіряння у радянських в’язницях та концтаборах, куди його ув’язнили через те, що він хотів бачити Україну незалежною, був вірний своїм поглядам і принципам. Діти ставили гостю багато питань. Після цього була зустріч із активістами. Говорили про війну на сході України, реформи, децентралізацію, євроінтеграцію.

Не залишилася поза увагою й творчість Левка Григоровича. Він демонстрував видані книги, в яких, зокрема, зібрано спогади про перебування у тюрмах, листування з неволі, твори про події в Україні, інформує Березнівська РДА.

null
Фото Північ-інфо

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews