Рівнян запрошують до участі в конкурсі проектів культурної спадщини

06.11.2017 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Міністерство культури України ініціює проект «Малі міста – великі враження». Дана ініціатива спрямована на охорону культурної спадщини України.

Переможці конкурсу отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн. для реалізації свого проекту.

Конкурсантами можуть стати органи місцевого самоврядування малих міст та об’єднаних територіальних громад, організації та об’єднання незалежно від форми власності та підпорядкування, які є юридичними особами і відповідно до своїх статутних завдань здійснюють реалізацію неприбуткових заходів у сфері культури і мистецтва.

У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно – економічному розвитку територій.

Окрім коштів переможці отримають методичну допомогу в розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, а також супровід під час реалізації проекту, в тому числі і маркетинговий.

Реалізація даної ініціативи надасть позитивного іміджу території для та привабливості для інвесторів, створить умови для розвитку малого та середнього бізнесу в сервісній сфері, а також сформує традиції громади та інтеграції культурної спадщини в житті населення.

Документи на конкурс подаються до 30 листопада в електронному вигляді на адресу: icultur@ukr.net та до 2 грудня у паперовому вигляді за адресою: Міністерство культури України. Конкурс «Малі міста – великі враження», 01030 м. Київ, вул. Івана Франка, 19.

Перелік документів:

1. Заповнена аплікаційна форма за встановленим зразком (зразок додається).

2. Дані про об’єкт культурної спадщини (історична довідка, план об’єкту та прилеглої території, довідка про стан об’єкту, довідка про балансоутримувача).

3. Гарантійні листи від ОДА та ОМС про співфінансування проекту.

4. Гарантійні листи від потенційних партнерів проекту.

Запитання за адресою: icultur@ukr.net


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews