Спортсмени Дубна отримуватимуть щомісячні стипендії

08.11.2017 12:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Дубенські спортсмени, переможці змагань світового та всеукраїнського рівня, щомісяця отримуватимуть стипендії. Рішення про це оприлюднили на сайті Дубенської міської ради, повідомляє Інформаційний портал м. Дубно.

Рішення підтримали депутати під час сесії, щоправда, без активної дискусії не обійшлося. Деяким міським обранцям довелось відстоювати заохочення і стимулювання спортсменів та переконувати своїх колег «по парламенту».

Між тим, депутати схвалили Положення про стипендії Дубенської міської ради провідним спортсменам міста ще в травні. Однак у ньому не прописали юнаків – дітей віком 13-16 років. Тобто, спортсмени цього віку, на відміну від дорослих, попри участь у змаганнях, могли б не отримувати стипендії.

Освітянська комісія міськради рекомендувала депутатам погодити рішення зі змінами, виключивши обмеження кількості стипендій. А от бюджетна комісія не погодилась і пропонувала доопрацювати питання. Депутат та голова комісії Юрій Момотюк просив спершу спортивну еліту розібратись у колективі, прозвітувати за виділені кошти в минулому році та з’ясувати, куди пішли фінанси спрямовані відділу освіти на придбання спортивного інвентаря. Не розуміли своїх колег та розбиралися, як ці кошти стосуються особистого преміювання Юрій Мельник, Віктор Недашковський, Василь Осійчук, Тетяна Гончарова. Останнім двом навіть довелось показати свої емоції, аби все ж відстояти преміювання спортсменів.

Після палкого обговорення 20 депутатів, а це всі, хто голосував, натиснули на кнопку «за». Таким чином, внесли зміни до положення і спортсмени Дубна, в тому числі діти, отримуватимуть щомісяця стипендію. Такі «преміювання» передбачили для заохочення та стимулювання спортсменів Дубна до успішних виступів.

Щомісячна сума грошей залежатиме від кількох умов. Матиме значення це вид спорту: олімпійський, паралімпійський, дефлімпійський чи неолімпійський, а також призові місця, рівень змагань (чемпіонат світу, Європи, України) та віку. Найменшу стипендію отримуватимуть чемпіони України серед юнаків з неолімпійських видів спорту (200-400 гривень), а найбільшу – чемпіони світу серед дорослих, молоді до 23 років, юніорів. Розмір стипендії становитиме від 1500 до 2000 гривень відповідно до позиції в рейтингу.

За матеріалами «Інформаційний портал м. Дубно».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews