Іванна Онищук

Іванна Онищук

гастрономічний журналіст

В рівненських рестораціях знайдете українські, французькі та італійські вишукані страви і традиції

Про Рівне гастрономічне

08.11.2017 23:40   Джерело: RvNews
Автор : Іванна Онищук

Рівне вирізняється з-поміж інших міст особливим відчуттям затишку, рівноваги та гармонії. Тут є відчуття європопейськості. Тому що це місто з хорошими дорогами та гарними ресторанами. Варті уваги ресторанні концепції асоціюються з проектами, які найкращим чином представляють рівненську індустрію гостинності. 

null

Ресторація Casa Nuova – це український ресторан, котрий зарахований до активу Віктора Марчука в 2013 році. В перекладі з італійської casa nuova - новий дім. І цей дім зроблений з характерною для Італії бездоганністю. Casa Nuova – ресторація зі своєрідною еклектикою. Casa Nuova – нове віяння серед ресторанів міста Рівного. Це злиття українського та італійського. Це вітання з Італії в добавок з українською щедрістю. Це проект, в якому віддають данину італійським традиціям. І роблять це з українським серцем в деталях. Уже, стоячи біля дверей ресторації, чуєш імпульси цього серцебиття.

null

Casa Nuova – ресторан, де гостей пригощають кошерними українськими блюдами. Тут полюбляють сало із печі та соління з бочки. За класикою жанру не залишається без уваги червоний борщ та грибна юшка з вушками.

Мучнивки (вареники) і тертюхи (деруни) – українські спеціалітети, котрі також користуються популярністю серед поціновувачів проекту Віктора Марчука Casa Nuova. Ніхто не відмовляється і від смаженини по-куркульськи та поприкаша з курки, рульки князівської, ковбаски по-закарпатськи.

А шеф-повар каже: ”Якщо ви не посмакували судаком з кунжутом, то вважайте, що ви не були в нашому ресторані.” До смаку прийдеться райський смаколик і кремзлики з ягодами, налисники з сиром та з маком. В цілому, якщо бути небайдужим до української гастрономічної культури, то однозначно краще проявляти цю небайдужість в Casa Nuova. 

null
Ресторан-піцерія La Riva

У Casa Nuova хороше сусідство. Ресторан-піцерія La Riva - це заклад, куди багато гостей приходять сім’ями. La Riva – підходящий формат відпочинку для безтурботних вихідних. Неспішно випити філіжанку кави. Бути одурманеним ароматним чаєм із альпійських трав. В якості стартеру замовити салат зі свіжих овочів. Окрім традиційних італійських «Панна кота», «Тірамісу», тут пропонують крепеси (панкейки) з морозивом, карамелізовану грушу, творожний десерт Белліссімо, домашнє морозиво з фруктами.

null
Піца в ресторані-піцерії La Riva. Фото надане авторкою.

Спостереження за піцайолою, котрий так відважно готує піцу гостям – то дійство, котре варте окремої уваги.

null
Спостереження за піцайолою. Фото надане авторкою.

Сімейний уікенд La Riva і піца – то головна гастро-традиція всіх і кожного зокрема.

null
Піца в ресторані La Riva

Піца червона та біла. Маргарита або ж Кватро Формаджі, Вегетеріана чи Прошуттара, Профумата з тунцем, Мааре-Монті з креветками. Піца на всі випадки життя (34 позиції) і під будь-який настрій гурмана. Тонке тісто, хрустка шкоринка по краях, збалансований смак. Це доставка напряму з Риму та Мілана. La Riva – то знак гастрономічної якості. Тут пахне весною та літом. Тут відчувається тепло задушевних розмов.

null
Інтер'єр в ресторані-піцерії La Riva

Бар-піцерія Pieano – проект, про котрий можна сказати декількома словами. Не потрібно багато. Вистачить найкращого. І це найкраще, безсумнівно, на тарілках. Це найкраще, то їжа. Трапеза в Pieano розпочинається з бокалу вина. В якості смачного доповнення до нього піца-ротолло з прошутто крудо моцарелою та салатом «Айсберг» або ж «Медальйони».

null

 

null

І Benvenutto Italia. Серед позицій musteat також сирні шашлички, равіолі з творогом і шпинатом, дорадо на грилі, паста нера з морепродуктами. Завершіть все dolci – torta di formaggio, обов’язково дегустувати десерт Bigne (заварні тістечка з кремом). Зверніть увагу, що відчути справжню ніжність десерту Bigne можна за попереднім замовленням. Якщо потребуєте легкої прохолоди, то тут без варіантів – морозиво з базиліком, морозиво з м’якою карамеллю. То два фаворити, котрі стануть і вашими теж. 

Невипадково Pieano знаходиться на вулиці Тихій. Гості приходять отримати свою порцію тиші та спокою. Проте іноді тут доволі гамірно. Олександра Марчук, котра відповідальна за розвиток ресторанної мережі Ventotto Restaurants, організовує тематичні вечірки за участю королів танцювальної музики міста Рівне. Молодіжне, яскраве шоу з чудовим музичним супроводом від спеціальних гостей.

Хочете пригадати старі хіти і запропонувати свій варіант звучання? Чи бажаєте продемонструвати вокальні здібності, обравши щось із музичних новинок? Завжди, будь ласка. В Pieano є караоке. Для тих, хто затримався і не розрахував з часом є можливість скористатися комфортабельними номерами для відпочинку.  Pieano - це повноцінний комплекс, у котрого своє активне і насичене життя. Станьте її частиною.

 Trattoria da Ventotto – то дуже витончена Італія в інтерпретації ресторатора Віктора Марчука. Її витонченість в столах, котрі стилізовані під венеційські гондоли, це художній розпис на стінах з 3D-ефектом. Це пріоритет сімейним цінностям, тому що з каміном в залі та кріслами біля нього. Так полюбляють істинні італійці – красиво, стильно, без зайвих відволікаючих деталей.

null
Trattoria da Ventotto

Італійці полюбляють, щоб було смачно. А в тратторії чітко дотримуються цього правила. Trattoria da Ventotto – то данина гастрономічним традиціям кожного регіону Італії. Щомісячно меню оновлюється з врахуванням гастрономічних особливостей регіону. 

null
Інтер'єр Trattoria da Ventotto

 

null
Фото надане авторкою.

Пекарня номер 1 дійсно заслуговує бути першою, тому що це справжній натяк на присутність французької культури в місті. Це єдина в Рівному повноцінна пекарня. Хрусткі багети, завше теплий хліб, мучні вироби, солодка випічка.

null
Пекарня номер 1 

Хліб Литовський і Бородінський, багет з висівками та брезелі. Чізкейк з вишнею, чорницею та фруктами, датська слойка, штолен з цукатами. Така вітрина точно не для тих, в кого слабкі нерви. Пекарня номер 1 – то гастрономічна бібліотека, де випікаються, проте не залежуються та дуже недовго зберігаються рідні брати французьких круасанів. Тітка Наталя не видасть свої секрети їх приготування. Проте від такої категоричності гостей в пекарні точно не поменшає. Можна Київ обійти вздовж і поперек в пошуку того самого ідеального круасану. А можна поїхати за 330 кілометрів і залишити свої пошуки тут з думкою:”О миттєвосте! Ти – прекрасна.”

null
Смаколики від Пекарні номер 1

 Фотороботи авторства Оксани Онищук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews