Сарни: понад мільйон за світлофори. А за віщо ями латати?

Мешканці Сарн обурюються неефективним використанням коштів

11.11.2017 13:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Сарнах, що на Рівненщині, невдовзі планують будувати світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Бєлгородська-Технічна. Для міської ради це коштуватиме більше мільйона гривень. Проте мешканці міста публікують у соцмережах матеріали, з яких видно, що погані дороги на цих вулицях питання пріоритетніше, ніж світлофор. Цю тему порушує Північ-інфо.

Сарненська міська рада повідомила, що встановлювати світлофори почнуть, як тільки архітектурно-будівельна інспекція України дасть дозвіл на проект. Їх встановлять на перехресті вулиць Бєлгородська-Технічна. Це ділянка дороги Р-05 Городище-Рівне-Старокостянтинів, яка проходить через Сарни та знаходиться на обслуговуванні служби автомобільних доріг у Рівненській області. За даними на prozorro.gov.ua, очікувана вартість світлофорів становить 1 160 025,60 гривень.

Будівництво світлофорного об’єкту передбачено програмою розвитку міста. Сарненська міська рада повідомляє, що з такими проханнями звертались мешканці міста. За опублікованим договором, роботи повинні завершитись до 31 грудня цього року. Будувати почнуть після дозволу архітектурно-будівельної інспекції України, повідомляє Сарненська міська рада.

Проте сарненчани не думали, що світлофор такий дорого вартісний і саме цим тепер обурюються. Адже за такі кошти не тільки світлофор, а й багато чого іншого можна зробити в напрямку благоустрою міста.

Наприклад, ось що пишуть у Facebook-спільноті «Сарни як вони є»:

«Щоб ви уявляли розмір суми наведу такий приклад… Якщо на тому перехресті поставити регулювальника і платити йому мін. ЗП 3400 грн то цих коштів вистачить на 28 з половиною років!!!»

«Схоже міська рада відкриває передноворічний сезон розпилу бюджетних коштів.»

null
Ілюстрація однієї з фотожаб. Північ-інфо.

Користувачі Facebook-спільноти «Сарни як вони є» публікують отакі фотожаби та активно обговорюють відеозапис сарненчанина, відзнятий із авто яке їде жахливими дорогами міста.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews