У Рівному невдовзі може з’явитися перше Почесне консульство

Адже Міжнародних зв’язків у Рівненщини стає все більше

15.11.2017 06:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Сьогодні голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко разом зі своїми заступниками приймав в гостях Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса.

null
Фото РОДА

Ключовим предметом зустрічі був той факт, що сторони офіційно погодили початок процедур з можливого відкриття у Рівному Почесного консульства Литовської Республіки. Це дуже важливий крок, що сприятиме розвитку двосторонніх економічних відносин Литви і нашої області, які мають і спільну історію, й перспективне майбутнє.

null
Фото РОДА

«У нас досі не було міцних контактів саме з Рівненською областю, тому я дуже вдячний за цю зустріч. Інститут почесних консулів дуже важливий, ми з приємністю розглянемо ваше клопотання. Сподіваюсь, цей процес пройде легко», – сказав Марюс Януконіс.

Голова РОДА Олексій Муляренко запевнив Повноважного Посла, що буде максимально сприяти міжнародній дружбі:

«Ми хотіли б зробити більш активною співпрацю в багатьох галузях. Можемо говорити про навчання литовських студентів у наших навчальних закладах, також – про туризм, економіку. Ми все зробимо для того, щоб у Рівному з’явився Почесний консул, тим більше підходяща кандидатура для цього є. Я думаю, що реалізація цього питання буде дуже сприяти розвитку наших двосторонніх відносин».

null
Фото РОДА

Окрім того, вдалося більш детально обговорити ряд багатообіцяючих спільних тем. Олексій Муляренко розповів, що інвестувати в Україну, зокрема Рівненщину, вигідно, хоч ризики присутні:

 «Інвестор знаходиться у стадії очікування. Ті, що до нас вже прийшли, їх ще не так багато, але вони всі підтверджують, що на Рівненщині працювати дуже комфортно. Основним підтвердженням їх слів є те, що вони продовжують активно фінансувати підприємства на нашій території».

На що пан Марюс Януконіс погодився:

«Перспективи є. Хто буде перший, той виграє».

Ймовірним продовженням цього діалогу може стати спільний з литовцями економічний форум. В РОДА з цього питання уже створили робочу групу під головуванням Ігоря Тимошенка. Крім того, на порядку денному звучали питання екології, енергоефективності та освітніх програм, які можна започаткувати між областю і Литвою. Велику увагу приділили туризму. Посол повідомив, що литовці особливо зацікавлені у відкритті Острога та Дубна, які причетні до історії сучасної Республіки. Сторони обмінялись інформаційними буклетами з туристичними маршрутами, та іншими подарунками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews