14-річний юнак з Дубенщини відбуватиме покарання за злочин

17.11.2017 16:35   Джерело: Інформаційний портал м. Дубно
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Ухвалою Дубенського міськрайонного суду до малолітнього жителя с. Верба Дубенського району застосовано примусові заходи виховного характеру у вигляді передачі під нагляд матері останнього, строком на 1 рік, повідомляють на Інформаційному порталі м. Дубно.

У ході досудового розслідування встановлено, що 14-річний уродженець м. Дубно в ніч на 22 липня 2016 року вкрав автомобіль. Дії кваліфіковано, як незаконне заволодіння транспортним засобом, відповідальність за вчинення якого передбачена ч.1 ст.289 КК України.

Однак, оскільки, відповідно до ст. 22 КК України, відповідальність за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.289 КК України, у разі вчинення його особою до 16 років, не передбачена, суд підтримав позицію Дубенської місцевої прокуратури та задовільнив клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

За інформацією місцевої прокуратури, відповідно до ст. 498 КПК України кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів виховного характеру здійснюється у разі вчинення особою, яка досягла 11-річного віку кримінального правопорушення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інформаційний портал м. Дубно