Грип починає «косити» жителів області

20.11.2017 15:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

На Рівненщині на 9%, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла кількість звернень до медиків у зв’язку із гострими респіраторними інфекціями.

За минулий тиждень захворіло 6202 жителя області, з них 73,3% - це діти до 18 років. Госпіталізовано 231 особу, з них 192 дитини. Про це повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі.

Наразі перевищення епідемпорогу не зареєстровано у жодному районі області. А загальний показник до порогового рівня становить 67,8 відсотків.

Проте поліські райони Рівненщини – Березнівський, Дубровицький, Зарічненський та Сарненський, впритул наблизилися до епідемпорогу.

За словами медиків, вберегти себе від важких наслідків грипу можна лише за допомогою вакцинації. З початку епідемічного сезону в області вакциновано проти грипу 1227 осіб, з них 137 дітей. Зараз саме час зробити щеплення проти грипу.

Нагадаємо, при перших ознаках гострої респіраторної інфекції потрібно залишатися вдома, аби не провокувати погіршення стану хворого та не наражати на небезпеку оточуючих. Також необхідно звернутися до лікаря.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews